Bo på hotell i Europa – med fyrbent sällskap

 

Att resa är härligt och allra helst om man får ta med sina husdjur. Jag tar ofta med mig min katt både på resor och andra roliga saker men det kräver dock lite mer planering än om man reser ensam, eftersom det är lite klurigare att hitta boende som tillåter djur. Med lite efterforskning och planering brukar det mesta kunna lösa sig så att katten också kan hänga med på olika äventyr.

Ta sig till Europa

Genom att ta färjan mellan Trelleborg och Rostock kommer man till Tyskland på mellan 6–7 timmar, beroende om man reser på dagen eller natten. Det är ett bra alternativ till att flyga eftersom att flygbolagen har många krångliga regler när det kommer till att resa med djur. Att välja färjan framför flyget sparar dessutom på miljön och kostar oftast inte lika mycket. Väljer man att resa på dagtid kan man få en trevlig stund på färjan där shopping och andra nöjen finns att tillgå, så att fördriva tiden är inga problem.

Bo på Hotell med husdjur
Många hotell tillåter husdjur men långt ifrån alla. Hemma i Sverige blir det allt vanligare att våra fyrbenta vänner är välkomna vid hotellvistelsen men ska man resa till Europa med djur är det bra att kolla upp detta innan man åker.

En sökning på nätet visar att många hotell tillåter hundar men vad gäller katter är det mer oklart. Man kan väl tänka att det inte har någon betydelse vilken slags djur det är men jag skulle inte ta det för givet. Risken att komma fram och stå utan boende i ett främmande land känns inte allt för lockande, så om jag reser till Tyskland eller någon annan stad i Europa kommer jag noggrant ta redan på vilka hotell som tillåter att katten bor med mig.

Eftersom det verkar vara svårt att hitta denna information på nätet så antar jag att jag får ta till hederliga metoder som att ringa eller maila de hotell som verkar intressanta. Kanske borde jag också tillägga att det vore trevligt om det gick att hitta mer information kring att ta med andra husdjur än just hundar på semestern. Det skulle hjälpa både hotellen och oss djurägare att på ett snabbt och smidigt sätt välja boende när vi ska ut och resa…

Till sist… Glöm inte kattens resväska när ni ska åka långväga! Kattmat (viktigt!), kanske lite godis, sele med koppel och såklart en transportbur. Det blir en rolig resa för er båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *