Favoritreklamfilmer

Nätet är fullt av roligakattfilmer. Vi kollar på dem bägge två, Mossa och jag. Men jag har nu en liten hobby att se på roliga eller finurliga reklamfilmer med katter i.

Den första här är reklam för Mjaus portionspåsar på blötmat till katt. Den är helt okej  – men det är fortsättningen som blir bättre.

Jag gillar verkligen när man bygger reklam på flera olika filmer som knyts samman till en berättelse. Här kommer så fortsättningen på Mjaus reklam. Denna gång för deras torrfoder för kastrerade katter. Det är inte samma produkt – men samma märke. Och inte minst samma röda tråd i filmen. Det är den här filmen som skapar lite knorr på själv serien.


En annan kattreklam är den som Flygresor.se gör för att få oss att jämföra flygbiljetter hos dem. I denna video har man klippt ihop ”hela storyn”. och ärligt talat är denna betydligt sämre än Mjau-reklamen. Det är bara att kolla på katten på stillbilden nere här. Hur kul ser det ut att vara att åka omkring i en strumpa? Mot att sitta och äga en hel kyrka som i reklamen ovan.

Flygresor.se får 2 av 5 kattungar. Inte fler

Så har vi reklamfilmen från Folksam. Är inte helt införstådd med vad de vill fömedla även om den tekniskt sett är häftigt gjord. De vill säkert att man ska teckna kattförsäkring hos Folksam men gör jag det lättare för att jag ser 25 katter hoppa från ett flygplan? Ärligt talat så var jag mest nervös första gången jag såg den. Det är gulliga vyer men något känns fel. Kanske är det att pressa på fallskärmar på katter (jag jag förstår att det är trickfilmat men det gör inte alla barn och ungdomar…)

Sist men inte minst – Agria. Vi ger tillsammans Agria högst poäng i denna lilla tävling. Precis som Folksam så vill de att jag ska teckna kattförsäkring hos Agria. Det kanske jag gör också – vi får se. Men jämför gärna värmen, omtanken och känslan i denna film mot försäkringsbolaget ovan.

Min ranking blir:

  1. Agria
  2. Mjau
  3. Flygresor
  4. Folksam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.