Gäst – Gizmo

Mossa är min bästa vän – Vilken är din? Idag låter jag en av mina vänner få presentera sin.

Gizmo är en japansk spets som idag är 9år, anledningen till att  vi valde en japansk spets är eftersom den rasen är lättlärd, söt och villig att lära sig nya saker, perfekt som trollerihund med andra ord. Japansk spets är en perfekt familjehund som vill ha mycket sällskap och är väldigt anpassningsbar, rasen passar bra till flera olika användningsområden som agility, sällskap med mera.
Eftersom Gizmo är galen i all mat, alltid hungrig och älskar allt så använder jag mig av mat istället för godis när jag tränar honom. Detta underlättar när man tränar något väldigt mycket, man trappar ner lite på måltiden och använder hälften av maten att träna med helt enkelt.

Trollerihunden Gizmo

Sedan 2016 driver jag Kryddafesten.se som samlar magiker och underhållare från hela landet. Gizmo är självklart med på ett hörn eftersom han är med på det mesta i våra liv. Här är ett filmklipp där jag har tränat Gizmo till att trolla.

Japansk spets är en liten hund i ett stort format. Rasen är väldigt pigg och arbetsvillig. Man brukar säga att det är en stor hund i ett litet format. Vit, fluffig och sötast i världen enligt mig. Har även använt Gizmo på ålderdomshem där han har gått bredvid gamlingarna som sällskap.  De ger han då godis/hundmat, kastar pinnar och bollar till honom, klappar honom och tycker att det är jätte givande att ha Gizmo i sin omgivning. Givetvis visar han även sina tricks, mest uppskattat är hans trolleri tricks där han kan plocka ut med munnen det kort som man säger, även fast kortleken är neråt så att han inte kan se korten. Eller när jag jonglerar, tappar en boll så kastar han upp den till mig igen. Jag tränar Gizmo genom mycket beröm när han gör rätt, är väldigt tydlig med vad han ska göra, blandar in kropps språk och tecken, och tränar endast när han själv vill. Oftast är det han som kommer fram till mig och vill vara med, t.ex när jag står och jonglerar eller tränar trolleri på egen hand inför mina egna shower, så kommer han och vill vara med. Så jag behöver aldrig göra någonting och undra om han själv ville detta eller ej, för han kommer och visar tydligt att han vill.
För 2 år sedan fick jag en son, och att ha hund och barn ihop är bland det bästa man kan ha. Melwin som min son heter leker att han är hund och kryper runt med Gizmo tillsammans. Och när jag tränar trolleri, underhållning och magi så är både Gizmo och Melwin med

/Tobias Chilli – Magiker, Trollkonstnär och lite mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *