Inte kattvänliga Rocky Roads

Nu börjar julen närma sig och första advent kommer vara här innan vi hinner reagera. Nu under jul är det mycket som ska göras, många traditioner som ska upprätthållas och gott julgodis som ska bakas. Här kommer ett recept på något av det godaste julgodiset som finns, nämligen rocky roads.

Du behöver

Choklad, antingen mörk eller ljus. Jag föredrar mörk men alla är ju olika!
Dumlekolor
Minimarshmallows
Salta jordnötter

Mängden beror på hur mycket du vill ha i av allt, bäst är att testa sig fram, det brukar jag göra! Då får man dem precis som man vill ha dem.

Gör såhär

Smält chokladen. Skär dumlekolorna i bitar. Blanda därefter ihop alla ingredienser i en bunke. Lägg sen röran på en bricka med bakplåtspapper på, tjockleken ska vara ungefär 2 cm. Därefter ska det stå i kylskåp ett par timmar för att stelna. När det har stelnat, skär kvadrater och ät.

Om du inte tycker om nötter eller är allergisk finns ett tips för att du också ska få sältan som de ger. Byt ut nötterna mot något annat du tycker är gott och sen när du lagt röran på bakplåtspappret, strö flingor av havssalt uppepå. Då får du också smakblandningen av sött och salt. Du kan byta ut det mesta av ingredienserna om du vill det. Jag har testat att ha i geléhallon, popcorn och polkagris. Det smakar gott men jag tycker inte riktigt det blir samma upplevelse som originalreceptet. Men det är att bara att prova sig fram!

Dessa är dock inte kattvänliga då det är farligt för katter att äta choklad så håll koll så det inte slinker ner något. Oftast äter inte katter det som inte är bra för dem, de känner det på sig, men olyckor kan hända.

Du kan däremot njuta för fullt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.