Julklappen ska invigas – Mossa och jag bygger klösträd

Vilka julklappar som jag uppskattade mest och uppskattade minst ska jag låta vara osagt. För Mossa var det helt klart en liten mus som var årets bästa julklapp. Hon leker med den ofta  – lite för ofta. Katter jagar mest på natten – då jag hellre sover. Men jag får bita i det sura äpplet och skylla mig själv. Köper jag en leksak så får jag ju förvänta mig att hon leker med den…

En av mina trevligare presenter var ett presentkort på Verktygshandlarn. Så jag köpte denna sticksåg med tillhörande batteri.  Om den är bra har jag ärligt talat ingen aning om. Jag gick varken på kvalité eller recensioner. Jag gick på pris! Det var den billigaste sticksågen de hade och jag ville inte lägga så mycket mellan presentkortets värde och priset.

Klästräd nästa !

Nu väntar en helg med snickeri av den högre graden. Fram med lite skruv och spik, lite brädor och plankor, lite lim och klister osv. Känns lite som på fritids då man satt med glasspinnar och trälim och skulle bygga ihop ett slott. Fast nu är pinnarna betydligt större.

Som ni säkert anat är jag inte den som snickrar varje dag men ett klösträd ska det bli, dessutom riktigt snyggt. Mossa ska kunna klättra upp ända till taket där hon kan ligga och vakta lägenheten som den drottning hon är.

Om någon har byggt ett klösträd, ett katthus eller klätterställning tidigare – säg gärna till. Jag kan behöva vissa mindre tips. Men bara mindre….

Nästa steg blir ett katthjul…

När jag googlade för att få inspiration till kattbyggnationen såg jag att flera byggt katthjul. Ett hjul som katten kan motionera i. Tänk hamsterhjul liksom. När Mossa blir gammal och gaggig ska hon få ett sånt hjul. Några år kvar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.