Mossa, jag och balkongen

Förra året hade jag lite panik när sommaren kom. För förra året blev Mossa nämligen hux flux superintresserad av att gå ut på balkongen. När man då bor på sjunde våningen och har balkong man gärna hänger på under sommarmånaderna, så känns det som att någon typ av anordning för att katten inte ska kunna ha ihjäl sig själv är en bra idé. Så förra året bestämde jag mig för att när nästa sommar kommer ska Mossa och jag få ett innätad balkong att hänga i. Sagt och uppskjutet, som den sanna latmask jag är… Men nu fick vi sommar igen och det blev dags att ta fram stora verktygslådan från källaren!

Ganska omgående insåg jag att mitt projekt inte riktigt skulle bli så lätt som jag kanske föreställt mig. Min bostad och jag befinner oss i en stor betongklump. Även balkongen. Med andra ord, ingenstans att fästa något kattnät. Håpp. Jag ringde till bostadsrättsföreningens kontaktperson och frågade om jag fick göra hål i fasaden. Gissa två gånger om jag fick det. Så jag fick fundera lite till.

Till slut kom jag fram till att det smartaste för oss var nog att platsbygga en liten minirastgård på balkongen. Jag fick ringa mamma som skjutsade och iväg till Bauhaus jag for och hem kom vi med impregnerat trä, sjukt många vinkeljärn och två lådor med skruv. Tack och lov är mamma en klippa när det kommer till det mesta vad som heter bygga själv och hon hjälpte mig med att ta mått och rita upp en bra ritning vi kunde följa. Sågandet och ihopskruvandet gick faktiskt riktigt smidigt och hela projektet tog en eftermiddag! Tyvärr tog jag inga bilder men det blev snyggt, jag garanterar! Jag ser fram emot att kunna hänga där ute med Mossa i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *