Mossa tipsar – så njuter du av hösten

Nu är den äntligen här! Den årstid som så många av oss antingen älskar eller hatar, hösten! Jag för min del är väldigt förtjust i de färgglada löven, njuta av skogen, svamp och bär, det mysiga vädret och alla ursäkter det ger för att stanna inomhus. Men jag vet att alla inte känner likadant, därför har jag satt mig ner och försökt sammanställa mina och Mossas bästa tips på hur du bäst kan njuta av årstiden.

Håll dig inomhus

Mossa är inte lika förtjust i hösten som mig. Hon gillar inte när hennes tassar blir våta och hon gillar verkligen inte det regn och rusk som så ofta kommer med hösten. Därför måste jag alltid se till att planera våra dagar väl, om det blir för mycket lek utomhus fräser Mossa ilsket till och sätter sig att tjura i ett hörn. Då får man sätta sig och klia henne lite på magen och bakom öronen tills hon blir glad igen och sen hitta på något annat att göra, i värmen.

Mitt första tips för att kunna njuta av hösten är att stanna inomhus. Jag brukar ofta sätta på en film och Mossa och jag sätter oss under en filt och myser. Mossas favoriter för tillfället är Rattatouille och Aristocats. Snacks till filmtittandet är ett måste.

Njut av goda bakverk

Mitt andra bästa tips för att njuta av hösten är att baka! Jag har märkt att det är det bästa tidsfördrivet för en grå och ruggig dag. Det är oerhört roligt, smakar gott och kommer garanterat hålla dig sysselsatt i timmar. Det finns så många lättillgängliga recept på nätet idag och det vore väldigt synd att inte utnyttja dem. Sök på nätet efter höst- och halloween inspirerade bakverk och utmana dig själv med något du kanske aldrig gjort förut. Det gör gott för både kropp och själ och håller dig varm i kylan.

Ta vara på höstens härligheter

Mitt sista tips är det viktigaste men också det svåraste, nämligen att leta fram de saker du faktiskt gillar med hösten och fokusera på dem. Kanske du gillar de färgglada löven? Gör ett collage! Kanske du gillar Halloween? Djupdyk ner i högtiden! Kanske du inte gillar hösten men gillar att vintern är på väg? Planera in för alla roliga skidresor och vinteraktiviteter du ska göra! Det finns alltid något positivt om man bara letar och med lite fantasi kan allt bli roligt.

Jag hoppas dessa tips var hjälpsamma men även om inget av dem var det kan du alltid trösta dig med att hösten snart är slut och att sommaren snart är här igen med bättre väder.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *