Pasta och Laxfilé – med katt

Att laga mat är något grundläggande, något vi alla behöver göra många gånger i livet, men ibland gör omständigheterna det lite komplicerat för oss. Välkommen in i vårt kök.

Du behöver

Laxfiléer
Matlagningsgrädde
Broccoli
Paprika
Kryddor
Pasta
Tålamod

 

Gör såhär

Ta ut laxfiléerna för att de ska kunna tina lite. Under tiden kan du hacka paprikan och broccolin i så små eller stora bitar du vill. Det är en smaksak, jag själv föredrar lite mindre bitar, medan andra föredrar lite större. Under tiden du hackar så håll ett extra öga på laxen som du lagt fram på upptining och jaga bort katten vid behov. Detta kan behövas regelbundet under hela hackningen så här kommer tålamodet väl till pass.

När paprikan och broccolin är hackad i bitar, lägg dessa utom räckhåll för katten som kan få för sig att de är leksaker som ska knuffas omkring i köket, att få alla små bitar utspridda över golvet är roligt för katten, men mindre roligt för dig. Gör samma sak med alla redskap du använt om du inte vill behöva plocka upp även dessa från golvet inom en snar framtid. Ge katten en godisbit så han håller sig lugn en stund så du kan krydda laxen. Krydda efter egen smak. Jag brukar använda salt och citronpeppar.

Ta fram en stekpanna och stek på laxen och medan laxen steker har du tid att leka med katten så han håller sig lugn när du ska äta. Om du inte hittar honom så bli misstänksam, en tyst katt betyder ofta något ofog. Leta då efter katten, förslagsvis vid laxen.

När laxen är klar, dela den i mindre bitar och häll på matlagningsgrädden i pannan, häll även i paprikan och broccolin och låt alltsammans puttra i några minuter på svag värme. Koka pastan under tiden.

Servera förslagsvis med en kall sallad. Förhoppningsvis är antalet katthår minimalt och tålamodet fortfarande på en acceptabel nivå. Katten är dock söt så han kommer undan med det mesta. Smaklig måltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.