Resa med katt

Nu börjar semestern närma sig med stormsteg och det är många som ser fram emot det! Under sommartider är det många som reser iväg, jag ska till exempel åka norröver en tid och det är en självklarhet för mig att katten ska få följa med. Han har rest en hel del och har vant sig vid allt förflyttande och alla nya miljöer, men första gången vi reste tillsammans tyckte han inte det var så roligt. Det finns några olika sätt du resa tillsammans med din katt på.

Tåg är väldigt smidigt och i och med att det finns djurvagnar på tågen så behöver du inte oroa dig för att förstöra dagen för en allergiker. Det som kan vara lite knepigt med djurvagnar på tåg är att det inte bara finns katter, utan även hundar och andra djur så vill det sig illa kan det bli lite dålig stämning. Mitt tips när det kommer till att åka tåg med katt är att ha en transportbur som katten kan ha som sin trygga plats och även en sjal eller liknande som du kan lägga över buren så det blir mörkt, detta gör att katten känner sig tryggare och blir lite avskärmad från omvärlden.

Bil är också ett smidigt transportsätt då katten inte behöver vara med hur många andra människor och djur som helst utan det är lite mindre och lite tryggare. Dock är många katter rädda för att åka bil och blir väldigt oroliga. Även här är det bra att ha en transportbur dit katten kan gå om han eller hon vill vara i fred och en sjal att lägga över för extra avskildhet är att rekommendera. Jag brukar låta buren stå öppen så katten kan gå lite som han vill, men bara om jag inte är ensam i bilen. Är du ensam som kör kan katten bli en trafikfara om han eller hon får panik.

Flyg är lite mer komplicerat eftersom olika flygbolag har olika regler för att ha med djur på planet. Det viktigaste att tänka på här är att kontakta flygbolaget i god tid innan resan för att höra vilka regler som gäller. Katten behöver vara i sin bur under hela resan så det här sättet rekommenderas inte om katten inte gillar att vara instängd.

Oavsett vilket färdsätt du väljer kommer du inte ångra att du tog med din kompis på resan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *