Ska husse eller Mossa bestämma…

Mossa och husse ska ut och köpa ett bord. Ett litet sidobord till Tv-rummet. Det var mosse som satte tassen på ett bord från Trendrum men eftersom vi gillar att gå i butiker så gav vi oss av för att hitta något liknande.

Vi var in på Ica-maxi men där hittade vi inget som passade riktigt. De hade lite bord på inredningshörnan. Men det gick inte alls hem. Kikade även på Erikshjälpens secondhand men nej nej nej. Så utflykten ändrades til en materialtävling. Vilket material skulle bordet vara i?

Mossa och marmor

Först ut har vi marmorbordet. Här snackar vi klass! Jag känner på en gång att marmorbord är min nya favorit. Matte säger att det är tungt men jag förstår inte riktigt vad hon klagar på. Det är ju inte så ofta man behöver flytta på ett soffbord. Låt det stå där det står! Här hittar vi kvadratiska och runda marmorbord. Det går att få olika färg på själva underredet också. Ska jag nämna något negativt så är det möjligen att det är något kallt om tassarna när jag går på bordet, men det får man väl stå ut med för att känna sig lite lyxig?

Soffbord i trä

Sedan har vi soffbord i trä. Det här känns klassiskt och bra. Trä är ett välbeprövat material för både hus och möbler. Det jag gillar här är att det finns så många olika typer av trä att välja bland: alm, furu, al och ek. Varje träslag har sin naturliga look och det känns spännande tycker jag. Det är bekvämt att ligga på ett träbord också tycker jag som katt. Blir varmt snabbt. Den stora nackdelen (för matte) är väl att det är lättare för mig att vässa klorna på ett soffbord av trä jämfört med de andra borden.

Glasbord

Glasbordet då? Jo, det var riktigt fint det också. Rummet får en fin känsla av volym och glasbordet passade jättebra ihop med soffan som vi har. Jag tror att om man har många olika slags möbler i vardagsrummet kan ett soffbord av glas vara ett bra val. Det negativa? För mig som katt känns det lite läskigt att gå på glas. Ser min egen spegelbild och marken under samtidigt. En smula halt är det kanske också.

Slutsats

Mossas slutsats är att marmorbord är absolut bäst i test. En katt ska leva flott och i lyx. De andra borden var bra de också men ett marmorbord är trots allt det bästa valet – även om det är lite kallt att gå på.