Vi behöver alla varva ner

Nu har både jul och nyår passerat och det blev fin tid som spenderades med familj och vänner. Katten har fått så mycket uppmärksamhet att han nästan spricker. Varje ny person ska hälsas på och han charmar sig in hos dem så mycket att de inte kan låta bli att klia honom en bra stund. Livsnjutning på hög nivå!

Men efter stressen som helgdagar ibland kan medföra behövs tid för avkoppling. Så här kommer några av de saker jag använder mig av när jag behöver varva ner. Vissa kan behöva något mer fartfyllt även när de ska koppla av, för mig ökar det bara stressen och jag behöver istället något som drar mig tillbaka.

Ta en promenad. Gärna med lurar i öronen och en spännande ljudbok. Får mig verkligen att koppla av och bara fokusera på nuet. Eftersom jag inte vill missa något som händer i boken så måste jag ju ha fullt fokus. Vill du kan du ta med dig katten ut i sele och koppel. Han kanske gillar det och då blir det ett sätt för er att umgås.

Läs en bok. Spelar ingen roll vad den handlar om, bara det är något du tycker är intressant. Då är det ett perfekt sätt för avkoppling. Måste dock varna för fenomenet med katter och böcker. Tror det är något magnetiskt. För så fort jag slår upp en bok här hemma kommer katten och lägger sig på den. Effektivt sätt att få uppmärksamhet!

Se en film. Det positiva här är att du kan umgås och gosa med katten samtidigt som detta inte är något hinder för filmtittandet. Det är allmänt känt att kurrandet från en katt är lugnande för människor och att ha en katt ihoprullad i knäet är verkligen rofyllt. Varningen här är att det är lätt att somna…

Gör något kreativt. Att vara kreativ aktiverar delar av hjärnan som kanske inte används så ofta i det dagliga arbetet men som är en väldigt bra ventil för alla möjliga tankar, känslor och idéer. Släpp pressen på att det ska bli perfekt, det handlar inte om det utan om avkoppling och ventilering.

Idag har jag använt mig av film och en ihoprullad katt. Det funkade väldigt bra!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.