ZZZzzzz och min älskade Mossa

”Om man inte vill ha katten i sovrummet, så får man stänga dörren till sovrummet”

Det är en lysande sammanfattning som Agria gör i deras text om kattens sovplats. Men jag skulle nästan vilja lägga till en sak.

”Om man inte vill ha katten i sovrummet – varför har man då skaffat katt”

Det finns väll inget mysigare än när Mossa hoppar upp  sängen och bestämmer var hon ska ligga – sen får jag snällt klämma in på mig på resten av platsen. Finns det hjärterum så….

Men jag kan förstå att inte alla håller med mig. Liselott skrev nyss ett inlägg om deras inredningsdag av sovrummet och de älskar att ha ”lyxiga sängkläder som ger lite hotellkänsla”. Jag skulle aldrig kunna ha lyxiga sängkläder. Eller jo, jag skulle kunna ha dem men de skulle knappast vara lyxiga mer än några minuter. Sen är det katthår, små rivmärken och ett och annat tuggbett på dem. Det blir helt enkelt att hålla sig till de billigare lakanen så länge som Mossa bor hos oss.

Ska man stänga dörren?

Innan jag började skriva dagens inlägg sökte jag lite på Google för att se vad andra tycker om att ha katten i sovrummet eller inte. Jag har full förståelse för er som måste stänga dörren om er. En skön nattsömn är A och O för att må bra. Men jag har inte full förståelse för er som anser att en katt utanför sovrumsdörren utsätts för djurplågeri. Jag tycker inte det i alla fall även om det viktiga är att alla får ha sin åsikt utan att behöva kalla andra för idioter.

Men småbarnen då? Kan man släppa in katten i sovrummet om småbarn sover där? Hur hade du gjort om du haft hund? För mig är katten en familjemedlem och därmed välkommen till alla rum i hemmet. Mossa får vara där jag får vara. Vi har haft småbarn som sovit över i spjälsäng och där har jag varit tydlig mot Mossa att där är hon inte välkommen. Inte för att jag tror det är farligt men självklart kan katten får panik i ett trångt utrymme om barnet börjar skrika, sparka eller riva katten. Men allt handlar ju om hur man löser problemet.

Stängd dörr eller inte? Up to you. Mossa är i alla fall där jag är. Vill ni kommentera så gör det i god ton – annars tar jag direkt svaren och blockar dig från kommande inlägg. Tack.